Miten hakea yhdistykselle rahoitusta?

Kaksi hymyilevää naista istuu pöydän ääressä.

Pohditko, miten hakea yhdistykselle rahoitusta? Järjestökenttä on jatkuvassa murroksessa, mikä luo haasteita yhdistysten toiminnalle. Erityisesti rahoitusten hakeminen voi olla vaikeaa. Lue tästä Järjestöhautomon neljä vinkkiä rahoitushakuun!

Pysy ajan tasalla rahoituksista

Jatkuva muutos on yhdistyksille tuttu teema. Rahoitushakujen aikataulut, vaatimukset ja avustussummat saattavat vaihtua vuosittain. Rahoittajia kannattaakin seurata esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai verkkosivujen avulla. Näin yhdistys välttää sen, ettei viimeinen hakemuspäivämäärä pääse yllättämään.
 

Pidä yhdistyshallinto kunnossa

 
Lainmukainen yhdistystoiminta on avain onnistuneeseen rahoitushakuun. Kun pohjatyö on kunnossa, on myös rahoitusta helppo hakea. Jokainen rahoittaja vaatii, että ainakin yhdistyksen toimintasuunnitelma, talousarvio, tilinpäätös ja toimintakertomus ovat ajantasalla. Dokumentaation ylläpito kertoo myös yhdistyksen hallituksen sitoutumisesta yhdistyksen toimintaan. Katso Yhdistyksen vuosi -animaatiomme (siirryt YouTube-palveluun), jossa yhdistyshallinnon perusteet käydään läpi pähkinänkuoressa.
 

Laadi rahoitushakemus huolella

 
Hakemusprosessi kannattaa suunnitella huolellisesti. Oleellinen osa suunnittelua on yhdistyksen voimavarojen kartoittaminen. Miten paljon aikaa yhdistyksellänne on laittaa hakemuksen kirjoittamiseen? Ajatuksella laadittu rahoitushakemus huomataan. Määrän sijasta rahoitushaussa kannattaakin keskittyä laatuun.
 

Muista varainhankinta

 
Rahoitusta hakiessa kannattaa muistaa, että yhdistyksen oma varainhankinta on ensiarvoisen tärkeää: toimiva varainkeruu mahdollistaa yhdistyksen toiminnan jatkuvuuden. Rahoitushaut työllistävät yhdistyksen jäseniä ja lisäksi rahoituspäätöksiin liittyy aina epävarmuutta, joka vaikeuttaa yhdistyksen työn suunnittelua. Varainkeruuta voi tehdä usein eri tavoin ja se kannattaa suunnitella mahdollisimman monipuoliseksi alusta alkaen. Vinkkejä varainkeruun eri keinoihin löytyy yhdistystietopankistamme.
 
Onnea yhdistystoimintaan! Jos yhdistyksenne tarvitsee henkilökohtaista apua rahoitushakuun, ota yhteyttä asiantuntijoihimme.
 
 
Oliko sisältö sinulle hyödyllistä?