YHDISTYKSEN KEHITTÄMINEN JA STRATEGIA

Järjestöjä perustetaan usein siksi, että ihmiset haluavat ajaa jotain tiettyä, itselle tärkeää asiaa yhdessä toisten kanssa. Vuosien myötä osa tavoitteista voi olla saavutettu, tai ne alkuperäiset tavoitteet eivät enää tunnu tärkeiltä. Myös yhteiskunta ympärillä voi olla muuttunut. Onko yhdistyksen tarpeen siis muuttua mukana? Miten pieni, pääosin vapaaehtoisvoimin toimiva järjestö voi sen tehdä? Mitä ylipäänsä strateginen suunnittelu on ja miten strateginen suunnittelu voi hyödyttää pientä yhdistystä?

Koulutuksessa käydään läpi keinoja miten yhdistys voi kartoittaa nykytilansa ja hyödyntää niitä tietoja kehittämistyössä. Lisäksi esitellään helppoja työkaluja ensimmäistä kertaa strategiaa suunnittelevien työn tueksi.

 

Aika: 26.10.2021 klo 17.00-18.30
Paikka: Koulutus tapahtuu verkossa
Kohderyhmä:  Maahanmuuttajien perustamien järjestöjen, etnisten vähemmistöjen yhdistysten ja monikulttuurijärjestöjen edustajat sekä muut aktiiviset järjestötoimijat. TEM-rahoitusta saavat pienjärjestöt. Koulutus on avoin kaikille, mutta mikäli paikkoja ei riitä, niin etusijalla ovat Järjestöhautomon ensisijaiseen kohderyhmään kuuluvat järjestöt.

 

Koulutuksen jälkeen osaat:

  • Hahmottaa mikä strategia on ja miten se edesauttaa järjestön toimintaa
  • Kertoa miten visio ja missio liittyy järjestötoiminnan kehittämiseen
  • kuvata strategiaprosessin vaiheet
  • Käyttää  yksinkertaisia strategiatyökaluja edistämään järjestön elinvoimaisuutta tulevaisuudessa

 

Hinta: Tilaisuus on maksuton. Huomiothan, että ilmoittautumisesi on sitova.
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen  tämän sivun lomakkeella 21.10.2021 mennessä. Webinaarilinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.
Kouluttaja: Järjestöhautomon asiantuntija Tuire Pylvänäinen (Pienjärjestöjen tuki-hanke)
Opetuskieli: Suomi
Lisätietoja: Tuire Pylvänäinen, tuire.pylvanainen(a)pakolaisapu.fi,  044 742 9205
Tietosuoja: Tiedot tallennetaan Järjestöhautomon asiakasrekisteriin ja kerättyjä tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Tutustu tietosuojaselosteeseen.